sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Onnellinen

Hellurei! Hupsista, hieman on vierähtänyt aikaa viimeisimmästä kirjoituksesta, pahoitteluni siitä. Paljon on ehtinyt sattua ja tapahtua, ja nykyään aikani kuuluu hyvin pitkälti muissa touhuissa töiden jälkeen, eikä konetta tule edes avattua päivittäin, joskus vain muutaman kerran viikossa. Nyt kuitenkin istutin itseni alas ja käännän katseeni kuluneeseen viime kuukauteen.

Viime kerralla mainitsin, että olen taas kerran muuttamassa uuteen perheeseen, ja ensimmäinen muutto tapahtui 20.8, jolloin minun oli pakko poistua vanhasta perheestäni perheen omien menojen takia. Koordinaattorini ei siihen mennessä ollut löytänyt minulle uutta paikkaa, joten muutin hänen luokseen. Asuin hänen ja hänen aviomiehensä kanssa siitä seuraavat kolme viikkoa, jotka olivat varmasti aikani hauskimmat viikot, jonka jälkeen muutin nykyiseen kotiini aivan Porto Alegren keskustan ytimeen. Tämän hetkinen "perheeni" onkin hieman erilainen: kaksi miestä, 28- ja 32- vuotiaat, sekä 38-vuotias nainen. He ovat sukulaisia, ja asustavat yhdessä. Olemiseni on hyvin vapaata, sillä jokainen meistä tulee ja menee miten tykkää, eivätkä he tiedustele jokaista liikettäni, mikä tällä hetkellä tuntuu varsin mukavalta. Yhteistä aikaa emme ole vielä kovin paljoa viettäneet, sillä viikolla kaikki meistä saapuu useimmiten myöhään kotiin ja viikonloppuisin harvemmin olemme kotona, Toinen miehistä on itseasiassa ollut miltei koko ajan reissussa, ja toinen lähti myös reissuun viikonloppuna, ja hän palaa vasta viikon päästä. Tämän viikonlopun vietinkin täällä itsekseni, sillä myös nainen oli reissussa. Seuraavan viikon vietämmekin täällä kaksin hänen kanssaan. Tässä kodissa tulen asumaan korkeintaan lokakuun loppuun, jonka jälkeen vaihdan paikkaa vielä kerran, hyvin todennäköisesti perheeseen, jossa asuin elokuussa. Katsotaan mistä loppujen lopuksi itseni löydän!

Itse olen viettänyt aikaa hyvin pitkälti Porto Alegressa, mutta muutama viikko sitten kävimme yhden yön reissun Bento Goncalvesissa, Kaupungissa suurinosa väestöstä on italialaisia, tai ainakin sukujuuriltaan lähtöisin Italiasta. Viiniä kuului parin päivän aikana melkoisesti, sillä kaupungissa on monia eri paikkoja, joissa tuotetaan viiniä ja maistella sai niin paljon kuin mieli teki :)








Töissä hommat ovat sujuneet normaaliin tapaan. Ihmiset ovat jo todella tuttuja, meininki rentoa ja päivät juoksevat eteenpäin. Viihdyn todella hyvin.






Niin kuin jo hieman mainitsin, vapaa-aikani kuluu nykyään hyvin pitkälti kodin ulkopuolella ja jokaisesta päivästä on tullut nautittua entistä täydemmin. Tasan kymmenen viikkoa, ja olen jo kovaa vauhtia matkalla Suomeen. Ajatus siitä tuntuu todella ristiriitaiselta. Juuri tällä hetkellä jopa hieman ahdistavalta.

Olisi niin paljon jaettavaa, niin ajatuksia, tuntemuksia, kokemuksia jne, mutta jätän ne toiselle kerralle. Sanotaanko näin, että enpä olisi ikinä uskonut kuinka onnellinen tulen täällä olemaan ja mitä kaikkea kokemaan!

Jos siis ei hetkeen kuulu mitään, voitte vain ajatella sen olevan positiivinen juttu ;)

Tässä hetkessä täydesti eläen.

<3 Petra


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti