lauantai 10. toukokuuta 2014

Kuluneen viikon kuulumisia

Tervehdys! Lupailin alkuviikosta että päivittelen työkuulumisia myöhemmin tällä viikolla, joten käännetäänpä katseet takaisin kuluneeseen viikkoon, joka itseasiassa taisi olla ensimmäinen normaali työviikko ilman ylimääräisiä vapaapäiviä.

Aiemmin kerroin hieman työpäivieni kulusta ja siitä, kuinka asiat Cesmarissa hoidetaan. Tällä viikolla olen työskennellyt maanantai-aamuna sekä keskiviikkona musiikinopettajan mukana, tiistaina pienten lasten opettajan kanssa sekä perjantaina tietotekniikkapuolella. Ohjaajani kanssa sovimme, että aluksi vietän aikaa eri luokissa, mutta myöhemmin saan itse päättää, minkä ryhmän mukana haluan kulkea. Tällä hetkellä parhaimmalta on tuntunut pienten lasten ryhmä, joka sinänsä yllätti minut, sillä olen yleensä viihtynyt isompien lasten kanssa. Pienten lasten kanssa askartelimme äitienpäiväkortteja, sillä myös täällä vietetään huomenna äitienpäivää. Tekemistä riitti, ja päivä kului erittäin nopeasti. Musiikintunnit ovat olleet myös ihan ok, mutta yleensä lopetamme varsinaisen soittamisen hyvin ajoissa, ja loppuajan lapset saavat tehdä mitä tykkäävät, ja useimmiten suurinosa porukasta haluaa pelata jalkapalloa tai kuljeskella ulkona. Tietotekniikkapuolella en tällä viikolla sinänsä varsinaisesti työskennellyt, sillä perjantai-aamuna lähdimme yliopistolle jonkinlaisille tietotekniikkapäiville, jossa vietimmekin koko aamupäivän. Perjantai olikin minulla lyhyt päivä, sillä lähdin jo lounaan jälkeen keskustaan hakemaan bussikorttiani ja tapaamaan järjestön yhteyshenkilöäni sekä muita vapaaehtoisia.

Tällaisessa ympäristössä päivät viettelen:







Otin kuvat lounastauolla, jolloin aamun oppilaat olivat jo lähteneet ja iltapäivän oppilaat olivat vasta tulossa.

Kaikinpuolin työpaikka tuntuu mukavalta ja ihmiset ovat hyvin ystävällisiä. Kaikki työntekijät eivät ole kummemmin ottaneet minuun kontaktia, jonka luulen johtuvan yhteisen kielen puuttumisesta. Monet ovat jo kuitenkin uskaltautuneet juttelemaan minulle ja joukosta on löytynyt oikein ihania persoonia. En malta odottaa että pääsen kunnolla juttelemaan heidän kanssaan, sillä monien kanssa koen jo nyt hyvää yhteyttä.

Työasioista vapaa-aikaan ja tähän päivään, jota vietin kaupungilla hyvässä seurassa lounaan ja kiertelyn merkeissä. Host perheeni lähti eilen iltana reissuun, ja minä päätin jäädä (kerrankin) kotiin, sillä niinkuin kerroin, reissuja on tähän mennessä riittänyt ja tulee varmasti vielä riittämään. Olenkin nauttinut yksinolosta, sillä kaipaan aikaa myös ihan vain itselleni.

Tältä elämä näytti tänä päivänä:

Valokuvanäyttelyä...

Ihania ystäviä...

Kaupungin vilskettä...

Auringonlaskun ihailua...

Iloa, valoa ja hyvää oloa! 
Kulunut viikko on ollut hyvä viikko :) Tapahtumarikas; paljon uusia ajatuksia ja oivalluksia, mukavia hetkiä, kielitaidon karttumista... Joskus pelkästään yhteen päivään on mahtunut äärimmäisen monia asioita ja kokemuksia. Kaikkea on vaikea pukea sanoiksi, eikä varmaan tarvitsekaan.

Aiemmin viikolla laitoin ensimmäistä kertaa elämässäni julkiseen jakoon muutaman videon vuodentakaisesta konsertistani Sallassa, sillä viimeviikon reissullani Uruguayssa ymmärsin taas kerran sen, että lahjakkuudet, olivatpa ne mitä hyvänsä, on annettu meille, jotta käyttäisimme niitä muiden ihmisten ja koko maailman hyväksi. Uskon, että tiedot ja taidot on annettu meille tarkoituksesta ja juuri siksi, että jakaisimme niitä eteenpäin. Jaetaanpa siis lisää!

https://www.youtube.com/watch?v=u66SPglD1qE

<3 Petra




1 kommentti: