tiistai 6. toukokuuta 2014

Uruguay

Hellurei! Jälleen kerran uusi viikko on pyörähtänyt käyntiin antoisan Uruguayn reissun jälkeen. Viime viikko oli lyhyt kolmen päivän työviikko, ja pitkän viikonlopun kunniaksi hyppäsimme jälleen kerran bussiin ja suuntasimme tällä kertaa Uruguayta kohti. Reissuja on riittänyt, sillä 3/5 viikonlopusta olen ollut tien päällä!

Viime keskiviikko iltana matkaan lähti bussillinen innokkaita reissaajia. Joukkoon kuului ihmisiä Porto Alegresta, Meksikosta, Kolumbiasta, Costa Ricasta ja minä Suomesta. Porukkamme oli hyvin kirjava, ja pääosin ihmiset olivat nuoria ja useimmat opiskelijoita. Bussi starttasi klo. 22 ja matka kuluikin kätevästi nukkumatin kanssa seurustellen.

Ensimmäisenä kohteenamme oli Uruguayn Montevideo.


Montevideossa vietimme kaksi yötä hostellissa (to-la), ja ehdimme hyvin tutustua kaupunkiin. 

Sää oli torstaina varsin syksyinen ja viileä

Vapaapäivän vuoksi kaupunki ammotti tyhjyyttään



Anna tuulen puhdistaa, nostaa helmoja....

...heittää hiukset sekaisin :)


Haluaisin tietää mitä tuolla oikein tapahtuu...

Perjantaina sää suosi ja vuokrasimme pyörät heti aamusta. Rantamaisemissa pyöräileminen oli ihanaa!





Lauantaina suuntasimme Punta Del Esteen. Matkan varrella pääsimme nauttimaan upeista maisemista, kun bussimme kiersi paikan, jonka nimeä en muista, kautta. Korkealle mentiin ja näköalat olivat varsin miellyttävä.


Ei niin luotettavalta näyttävä tuolihissi

Bussista
Ja sitten Punta Del Esteen, joka jätti kyllä hyvän vaikutelman - minun mieleeni paremman kuin Montevideo. 

Koura





Kaikin puolin reissu oli hyvin antoisa vaikka allekirjoitankin sanonnan "reissussa rähjääntyy", sillä tokihan matkailu on myös kuluttavaa, ja välillä kysytään malttia sekä hermoja todenteolla. Tällä hetkellä väsymystä lisää tietenkin se, kun kommunikointi tapahtuu muulla kuin omalla äidinkielellä, ja tämän(kin) reissun aikana pääosin portugaliksi, sillä englanninkielen taitajat olivat hyvin vähissä. Pikku hiljaa kieli alkaa käymään entistä tutummaksi, ja normaalit arkikeskustelut alkavat (ajoittain) sujua ihan mukavasti. Ymmärrän jo hyvin paljon, mutta puheentuottaminen on vielä hieman ongelmallista. Riippuu hyvin paljon tilanteesta ja siitä, kenen kanssa keskustelee, sillä tokihan ihmisten ääntäminen, slangi ja tapa puhua ovat erilaisia, ja toiset ovat kärsivällisempiä tuottamaan puhetta hitaasti ja yksinkertaisesti. 

Arkielämä alkaa myös käymään päivä päivältä tutummaksi ja asiat helpottuvat koko ajan. On vain siedettävä hankalia hetkiä ja uskottava siihen, että parempaa kohti mennään kaikenaikaa, lähinnä siis kielen osaamisen kanssa, sillä muuten kaikki sujuu varsin mukavasti ja arki on aivan yhtä normaalia täällä kuin Suomessakin. 

Ensimmäinen kuukausi on nyt takana päin ja seitsemän edessä. Ajantaju vaihtelee melkeinpä päivittäin, sillä välillä tuntuu, että aika kuluu mielettömän nopeasti ja välillä taas tuntuu, että joulukuun alkuun on mielettömän pitkä aika. Pitkältä aika tuntuu silloin, kun ajatukset lähtevät harhailemaan Suomen suuntaan ja kaikkeen tulevaan. Onneksi olen aika hyvin saanut pidettyä mieleni hallinassa, ja koittanut keskittyä vain käsillä olevaan ainutlaatuiseen hetkeen.


Työkuulumisia lupaan kertoa loppuviikosta! Tchau! 


<3 Petra





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti