keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Viikko Porto Alegressa

Hehei! Näin vain on ensimmäinen viikko vierähtänyt läpi uusissa maisemissa. Viikkoon on kieltämättä mahtunut hirmuinen määrä uutta informaatiota ja uusia kokemuksia, mutta onneksi uutuuksien sulatteluun on myös jäänyt mukavasti aikaa. Pää ja keho työskentelee täysillä, minkä voi huomata esim. siitä, että unta riittää helposti 10 tuntia joka yö. 

Eilen kävimme järjestön työntekijän, Betsyn, kanssa tutustumassa tulevaan projektiini. Kyseessä on siis koulu, joka sijaitsee n. 45 minuutin matkan päässä kodistani ja on selvästi köyhemmällä alueella verrattuna omaan asuinalueeseeni. Ensivaikutelma oli varsin miellyttävä ja ihmiset vaikuttivat mukavilta. En osaa vielä(kään) kertoa tarkemmin tulevasta työnkuvastani, sillä ensiviikolla tulen luultavasti vierailemaan useilla tunneilla ja saan itse vaikuttaa siihen, mitä tahdon tehdä. Alustavaan suunnitelmaan kuului mahdollisimman paljon musiikintunteja pienemmille lapsille musiikinopettajan mukana sekä englanninkielen opetusta hieman vanhemmille oppilaille. Tuttuja puuhia siis, sillä olen itse toiminut opetustyössä viimeiset 2,5 vuotta. Onko se sitten kohtalo vai mikä, joka minua ohjaa aina musiikin ja nyt näköjään myös opettamisen pariin. Odotan työnalkua hyvin innolla, ja olen todella avoinna uusille näkökulmille ja tavoille, joihin tulen varmasti törmäämään tässä opetusympäristössä.

Tämän viikon alku on kulunut varsin leppoisasti. Päivät olen kulkenut kaupungilla tai yliopistolla ja illat olen kuluttanut portugalin/englannin kielen parissa. Minusta on ollut hyvä, että ensimmäinen viikko on ollut vapaampi ja rauhallisempi. Ajatukset tuntuvat kulkevan aivan erillä tavalla. On jännittävää huomata, että mieleen nousee mitä erikoisempia asioita liittyen omaan elämääni Suomessa. On totta, että kaukaa näkee paremmin lähelle. Ymmärrän nyt sen, kuinka ihmiset joskus haluavat ottaa etäisyyttä kaikkeen tuttuun ja turvalliseen ja lähtevät pois tutuista ympäristöistä. Minusta tuntuu jollain tavalla turvallisemmalta ja helpommalta käsitellä omaan Suomi-elämääni liittyviä asioita täältä käsin. Ehkä siksi, koska tiedän etten voi vaikuttaa niihin juuri nyt. Voin vain ajatella ja päästää ne taas menemään takertumatta niihin.

Tiesin jo ennen saapumistani, että tulen varmasti syventymään omaan itseeni entistä enemmän tämän kahdeksan kuukauden aikana. Rakastan itsetutkiskelua, oman sisäisen maailmani analysointia ja henkiseen kasvuun liittyviä asioita. Tämän viikon aikana olen jo ehtinyt käymään läpi monenmoiset ajatukset omaan itseeni liittyen. Monet asiat, joita olen ennen pitänyt hyvin itsestäänselvinä, tuntuvat nyt hieman kyseenalaisilta. Tuntuu siltä, niinkuin alkaisin pikku hiljaa puhdistautumaan niistä asioista, asenteista, ajatuksista jne., jotka eivät enää palvele minua. Halu olla täydesti Se Petra, joka todella olen, kasvaa kasvamistaan. On jännittävää nähdä, millaisia eväitä minulla on matkassani kun palaan.

Nautin yksinolosta ja yksin liikkumisesta täällä yllättävän paljon. Tänään nautin päivästäni kaupungilla ja hoidin asioita ensimmäistä kertaa yksin. Kävin lounastamassa jo tutuksi tulleessa buffet-ravintolassa, jossa on varsin kattava tarjonta ja joka on myös hyvin edullinen Suomeen nähden (n. 6e). Istahdin syömään ja sain lounaani ajaksi mukavaa juttuseuraa täysin tuntemattomasta naisesta ja miehestä (jotka hekin olivat toisilleen tuntemattomia). He osasivat englantia vain muutamia sanoja, ja minä portugalia tuskin ollenkaan. Se ei tosin ollut ongelma, sillä saimme varsin iloisen hetken aikaan niillä muutamilla sanoilla ja suurilla eleillä :) Jatkoin päivääni onnistuneen lounaan jälkeen hyvillä mielin!

On paljon paljon asioita joita tulen vielä käsittelemään, ja jakamaan myös teille. Ja niin - jos teillä jollakulla on jotain, josta haluaisitte tietää liittyen Brasiliaan, Porto Alegreen tms, laittakaa toki toiveita kommentteina. Vastaan oikein mielelläni!

Kaikki hyvin, tudo bem :) 

<3 Petra



2 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla elämästäsi siellä =) Se saa tuntumaan että olet samalla kertaa lähellä ja kaukana, osana meidän jokaisen elämää - kiitos että saamme olla osana sinun elämääsi kun jaat ajatuksiasi täällä.
    Musiikki tuntuu kiertyvän elämääsi muodossa jos toisessa, eipä siis ammatinvalintasi ihan pieleen ole mennyt ;) Opettaakohan siellä lapset enemmän sinua brasilialaisesta musiikista kuin sinä heitä - ja mitä siitä tarttukaan sinuun elämäsi (musiikki)matkalle.
    Voi hyvin!

    VastaaPoista